Υαλουρονικό Οξύ – Πώς Να Προετοιμαστείτε Για Τη Θεραπεία

Υαλουρονικό Οξύ – Πώς Να Προετοιμαστείτε Για Τη Θεραπεία

Το Υαλουρονικό οξύ αποτελεί ένα υλικό το οποίο χρησιμοποιείται στη σύγχρονη κοσμητική ιατρική με μεγάλη επιτυχία. Η χρήση του έχει εξαιρετικά αποτελέσματα τόσο στην αντιμετώπιση των ρυτίδων όσο και στην αναπλήρωση του όγκου που σταδιακά χάνεται από περιοχές του προσώπου με την πάροδο του χρόνου. Η όλη διαδικασία γίνεται στο χώρο του ιατρείου, είναι σύντομη και ανώδυνη και τα αποτελέσματά της είναι άμεσα και, πολύ συχνά, πραγματικά εντυπωσιακά.

Δεδομένου ότι μετά τη θεραπεία είναι αναμενόμενο κάποιο ήπιο οίδημα (πρήξιμο), ανάλογα και με την περιοχή στην οποία θα γίνουν οι εγχύσεις, είναι καλό να τηρηθούν ως προετοιμασία από την πλευρά του θεραπευόμενου κάποιες οδηγίες. Αυτές θα πρέπει να ακολουθούνται για ένα σύντομο χρονικό διάστημα πριν την εφαρμογή του υλικού και βοηθούν ώστε αφενός το οίδημα να απορροφηθεί το συντομότερο δυνατό, αφετέρου να ελαχιστοποιηθεί η πιθανότητα πρόκλησης εκχυμώσεων.

Υαλουρονικό Οξύ - Πώς Να Προετοιμαστείτε Για Τη Θεραπεία Υαλουρονικό Οξύ - Πώς Να Προετοιμαστείτε Για Τη Θεραπεία

Αναλυτικά λοιπόν συστήνονται τα παρακάτω:

Ελαχιστοποιήστε την κατανάλωση αλκοόλ για τουλάχιστον 24 ώρες πριν τη θεραπεία με υαλουρονικό οξύ.

Το αλκοόλ μπορεί να κάνει το αίμα πιο λεπτόρευστο και να διαστείλει τα αγγεία, γεγονός που προδιαθέτει σε μελανιές. Ιδανικά, καλό θα είναι να αποφύγετε τελείως την κατανάλωση οινοπνευματωδών ποτών για 3 ημέρες πριν την προγραμματισμένη έγχυση.

Μη λαμβάνετε ορισμένες κατηγορίες φαρμάκων και συμπληρωμάτων πριν τη θεραπεία σας.

Αποφύγετε την κατανάλωση παραγόντων που «αραιώνουν» το αίμα για τουλάχιστον 1 εβδομάδα πριν. Πιο συγκεκριμένα:

  • Σταματήστε κάθε μη στεροειδές αντιφλεγμονώδες φάρμακο όπως είναι η ασπιρίνη, η ιμπουπροφένη κτλ. Μπορείτε να χρησιμοποιείτε την παρακεταμόλη ως αντιπυρετικό και παυσίπονο.
  • Διακόψτε τη λήψη φυτικών συμπληρωμάτων που περιέχουν gingo biloba, ginseng, σκόρδο κτλ. Δεν είναι απαραίτητο να διακόψετε τη λήψη πολυβιταμινών.
  • Αναφέρετε στο γιατρό σας αν έχετε κάποιο ιστορικό αλλεργιών καθώς και το σύνολο των φαρμάκων που λαμβάνετε αναλυτικά.

Είναι καλό να ξεκινήσετε να λαμβάνετε ταμπλέτες arnica πριν τη θεραπεία σας με υαλουρονικό οξύ.

Πρόκειται για ένα φυσικό συμπλήρωμα το οποίο βοηθά στη μείωση του οιδήματος και των πιθανών εκχυμώσεων. Συστήνεται η έναρξή του την προηγούμενη της θεραπείας και η συνέχισή του για λίγες ημέρες μετά.

Αποφύγετε την υπερβολική κατανάλωση αλατιού πριν και μετά την έγχυση

Η κατανάλωση του αλατιού οδηγεί σε κατακράτηση νερού η οποία μπορεί να επιδεινώσει το οίδημα.

Αποφύγετε κάθε είδους αποτρίχωση για 2 ημέρες πριν.

Ενημερώστε το γιατρό σας αν σκοπεύετε να υποβληθείτε σε κάποιο χημικό peeling ή σε θεραπεία με laser καθώς κάτι τέτοιο θα μπορούσε να προκαλέσει ερεθισμό στην περιοχή των εγχύσεων.

Αν έχετε ιστορικό επιχείλιου έρπητα, πρέπει να το αναφέρετε στο γιατρό σας.

Η έγχυση υαλουρονικού οξέος μπορεί να πυροδοτήσει την επανεμφάνιση του προβλήματος και για το λόγο αυτό θα πρέπει να λάβετε προληπτικά κάποιο αντιϊκό φάρμακο.

Ενημερώστε το γιατρό σας σε περίπτωση που λαμβάνετε κάποια ανοσοκατασταλτική θεραπεία.

Είναι απαραίτητο ο γιατρός να είναι ενημερωμένος σε περίπτωση που ακολουθείτε κάποια ανοσοκατασταλτική αγωγή, έτσι ώστε να αποφασισθεί εάν και με ποιον τρόπο θα εφαρμοσθεί η θεραπεία υαλουρονικού οξέος.

Σε περίπτωση που είστε έγκυος ή θηλάζετε, πείτε το στο γιατρό σας.

Η ασφάλεια της συγκεκριμένης θεραπείας  δεν έχει ελεγχθεί σε αυτήν την ομάδα ασθενών και για το λόγο αυτό είναι προτιμότερο να αποφεύγεται.

 

Το υαλουρονικό οξύ είναι ένα εξαιρετικό υλικό και η χρήση του έχει αποδειχθεί ιδιαίτερα αποτελεσματική και ασφαλής. Η σωστή συνεννόηση μεταξύ γιατρού και θεραπευόμενου και η τήρηση από τον τελευταίο ορισμένων απλών οδηγιών εγγυώνται ένα άριστο αισθητικό αποτέλεσμα χωρίς καμία ταλαιπωρία.

 

Επικοινωνία Επικοινωνία

ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ
ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ