Botox

Home / Botox

BotoxTo Botox (ή βουτολινική τοξίνη τύπου Α) αποτελεί μία από τις δημοφιλέστερες και πιο αποτελεσματικές ενέσιμες θεραπείες αντιγήρανσης και λείανσης των ρυτίδων έκφρασης. Τα τελευταία χρόνια, τόσο οι γυναίκες όσο και οι άνδρες επιλέγουν ολοένα και περισσότερο την αισθητική παρέμβαση με Botox, βελτιώνοντας σε σημαντικό βαθμό την εξωτερική εικόνα τους.

Δεν είναι μυστικό ότι ένας από τους μεγαλύτερους «εχθρούς» της νεότητας είναι η εμφάνιση των ρυτίδων στο πρόσωπο και το λαιμό. Πρόκειται για μία σταδιακή διαδικασία στην οποία η σύσπαση των μυών παίζει ιδιαίτερο ρόλο. Σε πιο μικρές ηλικίες οι ρυτίδες δεν είναι εμφανείς παρά μόνο κατά τις κινήσεις του προσώπου, δηλαδή με εκφράσεις όπως είναι το χαμόγελο, η έκπληξη, η συνοφρύωση, κ.ά. Ωστόσο, προοδευτικά αυτές οι δυναμικές γραμμές γίνονται πιο έντονες και είναι ορατές ακόμα και σε κατάσταση πλήρους ακινησίας του προσώπου. Σε αυτή τη φάση κάνουμε λόγο για στατικές γραμμές του προσώπου, μία κατάσταση που μπορεί να αναστραφεί μέσα από τις δραστικές ιδιότητες του Botox.

Τι είναι το Botox;

Το Botox είναι μία πρωτεΐνη που παράγεται από το βακτήριο Clostridium botulinum και ονομάζεται νευροτοξίνη. Η διαδικασία της αισθητικής θεραπείας με Botox περιλαμβάνει τη στοχευμένη έγχυση μικρής ποσότητας νευροτοξίνης σε επιλεγμένους μυς με σκοπό την ελεγχόμενη «απονεύρωσή» τους. Τα ερεθίσματα που μεταδίδονται φυσιολογικά από τα νεύρα στους μυς αναστέλλονται και έτσι επιτυγχάνεται η απώλεια μυϊκής σύσπασης, με τελικό αποτέλεσμα την εξομάλυνση των ρυτίδων.

Botox: Σε ποια σημεία του προσώπου και του σώματος μπορεί να εφαρμοστεί;

Το Botox μπορεί να εφαρμοστεί σε σημεία του προσώπου αλλά και του σώματος, όπως είναι τα εξής:

  • Μεσόφρυο (ανάμεσα στα φρύδια)
  • Πόδι της χήνας (περιοχή γύρω από τα μάτια)
  • Μέτωπο
  • Γωνία άνω βλεφάρων και φρυδιών (ανόρθωση)
  • Περίγραμμα προσώπου
  • Περιοχές της μύτης
  • Άνω χείλος
  • Μπούστο
  • Λαιμός

BotoxΣε ποια ηλικία μπορεί κάποιος να κάνει Botox;

Ο παράγοντας που καθορίζει την ηλικία στην οποία μπορεί να εφαρμοστεί η θεραπεία με Botox είναι ο βαθμός εμφάνισης των ρυτίδων. Σε ορισμένες περιπτώσεις όπου οι μύες του προσώπου είναι πιο ενεργοί, το άτομο είναι αρκετά εκφραστικό και έχει λεπτό δέρμα, οι ρυτίδες μπορεί να είναι ορατές ακόμα και στη δεκαετία των 20. Σε άλλες περιπτώσεις οι ρυτίδες μπορεί να μην εμφανιστούν ακόμα και μέχρι την ηλικία των 35 ετών.

Εντούτοις, η έγκαιρη εφαρμογή του Botox είναι ιδιαίτερης σημασίας καθώς η δράση του προλαμβάνει το σχηματισμό των στατικών ρυτίδων. Το «baby Botox» αποτελεί την πλέον ενδεδειγμένη μέθοδο για τα άτομα νεαρής ηλικίας που είτε έχουν κληρονομική προδιάθεση είτε εμφανίζουν ρυτίδες.

Σε πόσο καιρό φαίνονται τα αποτελέσματα του Botox και κάθε πότε πρέπει να επαναλαμβάνεται;

Τα αποτελέσματα του Botox αρχίζουν να φαίνονται δύο ημέρες μετά την εφαρμογή, ενώ έπειτα από δέκα ημέρες οι ρυτίδες έχουν λειανθεί στο μέγιστο βαθμό και το πρόσωπο πλέον έχει αποκτήσει μία ξεκούραστη και φρέσκια όψη.
Η διάρκεια δράσης του Botox κυμαίνεται από 3 έως 6 μήνες. Ωστόσο, εάν η εφαρμογή του γίνεται τακτικά τότε η διάρκεια μπορεί να φτάσει μέχρι και τους 7 μήνες.

Εφόσον το επιθυμεί ο θεραπευόμενος το Botox μπορεί να επαναληφθεί χωρίς περιορισμούς. Παρόλα αυτά, η θεραπεία με Botox συστήνεται να γίνεται 2 με 3 φορές ετησίως.

Botox – Διαδικασία

Η διαδικασία του Botox περιλαμβάνει την αρχική εκτίμηση του προσώπου από το γιατρό ο οποίος θα αξιολογήσει την ποιότητα του δέρματος, το βάθος και την έκταση των ρυτίδων, καθώς και τη σύσπαση την μυών.
Στη συνέχεια ο γιατρός θα ενημερώσει το θεραπευόμενο και θα ακούσει τις δικές του προσδοκίες όσον αφορά στο αποτέλεσμα. Σε απόλυτη συνεννόηση, γιατρός και θεραπευόμενος θα καταλήξουν στην κατάλληλη θεραπεία.

Η διαδικασία δεν ξεπερνά τα 20 λεπτά. Μέσω μίας λεπτής βελόνης πραγματοποιείται έγχυση του υλικού στους επιλεγμένους μυς. Ο θεραπευόμενος δεν αισθάνεται πόνο, παρά μόνο ένα μικρό τσίμπημα, ενώ μόλις ολοκληρωθεί η θεραπεία μπορεί να επιστρέψει φυσιολογικά στην καθημερινότητά του.

ΕπικοινωνίαΕπικοινωνία

ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ
ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ