Μεσοθεραπεία PRP (Platelet Rich Plasma)

Home / Μεσοθεραπεία PRP (Platelet Rich Plasma)

Μεσοθεραπεία PRP (Platelet Rich Plasma)Η μεσοθεραπεία PRP (Platelet Rich Plasma) είναι μία από τις πιο σύγχρονες και επαναστατικές μεθόδους της μη χειρουργικής αισθητικής ιατρικής.

Τα αρχικά PRP προέρχονται από την ονομασία Platelet Rich Plasma που σημαίνει «Πλάσμα Πλούσιο σε Αιμοπετάλια».

Πρόκειται για μια φυσική μέθοδο θεραπείας, η οποία, ουσιαστικά, δίνει τη δυνατότητα στον ασθενή να «αυτοθεραπευτεί», εφαρμόζοντας στο σώμα του συμπυκνωμένη ποσότητα αιμοπεταλίων από τον ίδιο του τον οργανισμό.

Για την αντιμετώπιση αισθητικών προβλημάτων και την επιβράδυνση στη διαδικασίας της γήρανσης, η μεσοθεραπεία PRP αποτελεί την ιδανική επιλογή.

Η μεγάλη αξία της μεθόδου αυτής έγκειται στις πολύτιμες ιδιότητες αναγέννησης των ιστών που συγκεντρώνουν τα αιμοπετάλια, και στη δυνατότητα συμπύκνωσής τους μέσω ειδικής επεξεργασίας.

Έτσι, καθώς με το πέρασμα του χρόνου οι φυσικές διαδικασίες ανάπλασης του δέρματος αρχίζουν να υπολειτουργούν, η μεσοθεραπεία PRP αναλαμβάνει δράση αναστρέφοντας αυτήν την κατάσταση.

Μεσοθεραπεία PRP – Ο ρόλος των αιμοπεταλίων στην αναγέννηση των ιστών

Τα αιμοπετάλια αποτελούν μέρος του πλάσματος στο αίμα σε ποσοστό 6%, μαζί με τα λευκά (1%) και τα ερυθρά αιμοσφαίρια (93%). Είναι γνωστά για τις πηκτικές τους ιδιότητες. Έτσι, ύστερα από έναν τραυματισμό τα αιμοπετάλια ενεργοποιούνται, απελευθερώνοντας πρωτεΐνες επούλωσης (αυξητικοί παράγοντες), οι οποίες λειτουργούν θεραπευτικά για την περιοχή της βλάβης.

Στόχος της μεθόδου PRP είναι η μεγιστοποίηση της επουλωτικής δράσης που έχουν τα αιμοπετάλια, κάτι που οδηγεί στην επιτάχυνση της διαδικασίας αποκατάστασης και αναγέννησης των ιστών.
Για να επιτευχθεί αυτό, ακολουθείται συγκεκριμένη διαδικασία κατά την οποία μέσα στο πλάσμα συγκεντρώνεται πενταπλάσια έως και δεκαπλάσια ποσότητα αιμοπεταλίων σε σχέση με τη φυσιολογική.

Ποια είναι η διαδικασία της Μεσοθεραπείας PRP;

H διαδικασία της μεσοθεραπείας PRP διακρίνεται στα εξής 3 στάδια:

 1. Γίνεται αιμοληψία από τον θεραπευόμενο.Μεσοθεραπεία PRP (Platelet Rich Plasma)
 2. Ακολουθεί ειδική επεξεργασία του δείγματος μέσω διπλής φυγοκέντρησης, στο ειδικό μηχάνημα του φυγοκεντρητή, για περίπου 15 λεπτά. Τα αιμοπετάλια απομονώνονται από τα λευκά και ερυθρά αιμοσφαίρια και στη συνέχεια χρησιμοποιείται χλωριούχο ασβέστιο για την ενεργοποίησή τους, έτσι ώστε να απελευθερωθούν οι αυξητικοί παράγοντες.
 3. Τέλος, κατόπιν τοπικής αναισθησίας με ειδική κρέμα, γίνεται επιδερμική έγχυση των ενεργοποιημένων αιμοπεταλίων μέσω πολύ μικρής βελόνας σε διαφορετικά σημεία του προσώπου.

Η διαδικασία είναι απλή, πραγματοποιείται στο χώρο του ιατρείου και διαρκεί από 20 έως 30 λεπτά.

Αφού ολοκληρωθεί η θεραπεία, μέρος του υλικού μπορεί να εφαρμοσθεί στο πρόσωπο ως μάσκα φυσικής φροντίδας. Επίσης, η περίσσεια ποσότητα μπορεί να προστεθεί σε ενυδατική κρέμα δημιουργώντας έτσι ένα εξατομικευμένο μίγμα για καθημερινή χρήση περιποίησης.

Σε ποια μέρη του προσώπου μπορεί να εφαρμοστεί η Μεσοθεραπεία PRP;

Η μεσοθεραπεία PRP μπορεί να εφαρμοστεί σε όλα τα μέρη του προσώπου:

 • Μάγουλα
 • Ζυγωματικά
 • Ρινοπαρειακές αύλακες
 • Μέτωπο
 • Μεσόφρυο
 • Γραμμές γύρω από το στόμα
 • Λαιμός
 • Ντεκολτέ
 • Γύρω και κάτω από τα μάτια

Μεσοθεραπεία PRP – Ποια είναι τα αποτελέσματα που προσφέρει στο πρόσωπο;

Τα αποτελέσματα που η μεσοθεραπεία PRP προσφέρει στο πρόσωπο αφορούν στην ανάπλαση και αναζωογόνηση του δέρματος και περιλαμβάνουν τα παρακάτω:

 • Λείανση των ρυτίδων
 • Σύσφιξη του δέρματος
 • Ενυδάτωση και τόνωση της επιδερμίδας
 • Ενίσχυση του χαμένου όγκου λόγω έλλειψης κολλαγόνου
 • Βελτίωση των δυσχρωμιών (μαύροι κύκλοι στα μάτια, κ.α.)
 • Ρύθμιση της ακμής
 • Αντιμετώπιση ουλών
 • Εξάλειψη ερυθρότητας (κοκκινίλες)

Η διαφορά στην όψη του δέρματος παρατηρείται ήδη από τις πρώτες ημέρες. Ωστόσο, το τελικό αποτέλεσμα είναι εμφανές σε διάστημα 3 με 6 εβδομάδων οπότε και επιτυγχάνεται οξυγόνωση και θρέψη του δέρματος, καθώς και πολλαπλασιασμός των κυττάρων που παράγουν ελαστίνη και κολλαγόνο. Με την ενεργοποίηση των μηχανισμών αυτών, η επιδερμίδα του προσώπου γίνεται πιο σφριγηλή και ελαστική αποκτώντας μία νεανική λάμψη.

Μεσοθεραπεία PRP: Πόση διάρκεια έχει και κάθε πότε πρέπει να επαναλαμβάνεται;

Η διάρκεια των αποτελεσμάτων από τη θεραπεία είναι από 1 έως 2 έτη, κάτι που εξαρτάται από τον οργανισμό του κάθε ατόμου.
Μετά την πρώτη συνεδρία η μεσοθεραπεία PRP πρέπει να επαναληφθεί 2 με 3 φορές με χρονική απόσταση ενός μήνα η κάθε φορά. Στη συνέχεια οι συνεδρίες πρέπει να πραγματοποιούνται 1 με 3 φορές ετησίως.

Είναι ασφαλής η Μεσοθεραπεία PRP;

Η μεσοθεραπεία PRP είναι μία διαδικασία απόλυτα ασφαλής. Το γεγονός ότι πρόκειται για συστατικά του αίματος από τον ίδιο τον ασθενή αποκλείει την πιθανότητα κάποιας αλλεργικής αντίδρασης ή παρενέργειας. Τις πρώτες ώρες, η επουλωτική διαδικασία μπορεί να προκαλέσει ήπιο ερεθισμό στην περιοχή έγχυσης. Αυτός υποχωρεί πολύ γρήγορα με αποτέλεσμα την επόμενη ημέρα τίποτα να μη μαρτυρά ότι έγινε η οποιαδήποτε παρέμβαση. Όσο περνάει ο καιρός τα αποτελέσματα γίνονται ολοένα και πιο εμφανή χαρίζοντας την αισθητική ανανέωση που προσδοκούμε.

ΕπικοινωνίαΕπικοινωνία

ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ
ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ