Νήματα Προσώπου (PDO)

Home / Νήματα Προσώπου (PDO)

Νήματα ΠροσώπουΤα νήματα προσώπου είναι μία αισθητική, ελάχιστα επεμβατική τεχνική για την αντιμετώπιση της χαλάρωσης στο πρόσωπο και το λαιμό. Αποτελούνται από την πολυδιοξανόνη (PDO), ένα υλικό απολύτως συμβατό με τον ανθρώπινο οργανισμό το οποίο εφαρμόζεται εδώ και πολλά χρόνια στην ευρύτερη ιατρική, όπως είναι η γυναικολογία, η πλαστική χειρουργική, κ.α.

Με τα νήματα επιτυγχάνεται το lifting του προσώπου χωρίς νυστέρι (και συνεπώς χωρίς ουλές και τραυματισμούς), γεγονός που συνιστά μία διαδικασία εύκολη για τον ασθενή η οποία δεν απαιτεί χρόνο αποθεραπείας.

Νήματα Προσώπου: Τι είναι & Πώς εφαρμόζονται;

Τα νήματα προσώπου είναι βιοαπορροφούμενες πολύ λεπτές κλωστές οι οποίες εφαρμόζονται σε διαφορετικές περιοχές του προσώπου δημιουργώντας ένα πλέγμα υποστήριξης και ανόρθωσης. Τοποθετούνται κάτω από το δέρμα με τη βοήθεια ειδικής βελόνας δίνοντάς του έναν ανοδικό προσανατολισμό.
Οι 3 βασικές λειτουργίες των νημάτων στο πρόσωπο είναι:

 1. Ανόρθωση της επιδερμίδας.
 2. Κυτταρική ανάπλαση του δέρματος καθώς ενισχύουν τη ροή αίματος στο πρόσωπο και ενεργοποιούν την παραγωγή ελαστίνης και κολλαγόνου.
 3. Σύσφιξη του δέρματος προκαλώντας συσπάσεις στο λιπώδη ιστό.

Πόσο διαρκεί το αποτέλεσμα της παρέμβασης με Νήματα Προσώπου;

Το αποτέλεσμα της παρέμβασης με νήματα προσώπου διαρκεί από 1 έως 1,5 χρόνο. Μόλις τα νήματα εισαχθούν στο πρόσωπο, ξεκινάει η διαδικασία υδρόλυσης και απορρόφησής τους. Σε διάστημα περίπου 6 μηνών τα νήματα παύουν να υπάρχουν στον οργανισμό, ωστόσο η δράση τους παραμένει. Τα αποτελέσματα είναι ορατά από την πρώτη στιγμή, παρόλα αυτά απαιτείται 1 με 2 μήνες για να φανεί η μέγιστη δράση τους.

Νήματα Προσώπου COGS

Σε περιπτώσεις όπου υπάρχει εντονότερο πρόβλημα χαλάρωσης, χρησιμοποιούνται τα νήματα COGS. Τα συγκεκριμένα είναι βιοαπορροφούμενα νήματα, εντούτοις πιο παχιά και με μικρές ακίδες στην επιφάνειά τους. Με αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνεται μεγαλύτερη ανόρθωση στο πρόσωπο ενώ, ανάλογα με την περίπτωση, μπορούν να εφαρμοστούν σε συνδυασμό με τα νήματα PDO.

Σε ποια σημεία του προσώπου και του σώματος μπορούν να εφαρμοστούν τα Νήματα;

Τα νήματα μπορούν να εφαρμοστούν στις παρακάτω περιοχές του προσώπου αλλά και του σώματος:

 • Ζυγωματικά
 • Μάγουλα
 • Ρινοπαρειακές αύλακες
 • Πηγούνι
 • Περίγραμμα του προσώπου (οβάλ)
 • Πόδι χήνας (γραμμές γύρω από τα μάτια)
 • Φρύδια
 • Άνω βλέφαρα
 • Ρυτίδες του καπνιστή (γραμμές στην περιοχή γύρω από τα χείλη)
 • Marionette lines (ρυτίδες που σχηματίζονται στις γωνίες του στόματος)
 • Λαιμός
 • Βραχίονες
 • Γλουτοί
 • Μηροί
 • Κοιλιά

Νήματα Προσώπου: Διαδικασία εφαρμογής

Η διαδικασία εφαρμογής των νημάτων πραγματοποιείται στο χώρο του ιατρείου. Για την εισαγωγή τους χρησιμοποιούνται ειδικές λεπτές βελόνες οι οποίες στη συνέχεια αφαιρούνται. Ανάλογα με το σημείο, η τοποθέτηση γίνεται είτε κάθετα είτε οριζόντια είτε σε σχήμα πλέγματος. Πριν ξεκινήσει η διαδικασία εφαρμόζεται ειδική κρέμα για τοπική αναισθησία. Εάν πρόκειται για θεραπεία με νήματα COGS πραγματοποιούνται ενέσεις ξυλοκαΐνης με σκοπό την αναισθητοποίηση των σημείων εισόδου.

Η διαδικασία διαρκεί από 15 λεπτά έως 1 ώρα, κάτι που εξαρτάται από το βαθμό του προβλήματος και τον αριθμό των νημάτων που απαιτείται.
Η συγκεκριμένη θεραπεία δεν προκαλεί ιδιαίτερο πόνο και αμέσως μετά την ολοκλήρωσή της ο θεραπευόμενος επιστρέφει στην καθημερινότητά του.

Νήματα Προσώπου: Μετά τη θεραπεία

Για 48 ώρες μετά τη θεραπεία με νήματα προσώπου συστήνεται αποχή από σωματική άσκηση και κατανάλωση αλκοόλ. Για τις επόμενες ημέρες θα πρέπει δοθεί ιδιαίτερη προσοχή κατά τη διάρκεια της νύχτας και ο θεραπευόμενος να κοιμάται σε ύπτια θέση, όσο αυτό είναι δυνατό. Γενικά, το πρώτο διάστημα θα πρέπει να αποφεύγονται οι απότομες και έντονες κινήσεις του προσώπου έτσι ώστε να διατηρηθούν τα νήματα και να μη σπάσουν.

Ένα ήπιο οίδημα και πιθανόν κάποιες μικρές εκχυμώσεις τις πρώτες ημέρες είναι απολύτως φυσιολογικά και υποχωρούν σταδιακά σε διάστημα μίας εβδομάδας περίπου ή και συντομότερα. Μετά την πρώτη ημέρα μπορούν άνετα να καλυφθούν με make up. Γενικά πρόκειται για μία απλή διαδικασία η οποία δεν ταλαιπωρεί και δεν προβληματίζει το θεραπευόμενο.

ΕπικοινωνίαΕπικοινωνία

ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ
ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ