Υαλουρονικό Οξύ στις ρυτίδες καπνιστή

Home / Υαλουρονικό Οξύ στις ρυτίδες καπνιστή

Υαλουρονικό Οξύ στις ρυτίδες καπνιστή Οι ρυτίδες του καπνιστή είναι οι κάθετες γραμμές οι οποίες εμφανίζονται στην περιοχή μεταξύ του άνω χείλους και της μύτης. Αρχικά είναι ορατές μόνο κατά τις κινήσεις στου στόματος, με την πάροδο των χρόνων όμως βαθαίνουν και γίνονται ορατές ακόμη και κατά την ηρεμία.

Καθώς ένας καπνιστής βάζει το τσιγάρο στα χείλη, το στόμα του κάνει μία χαρακτηριστική κίνηση η οποία ρυτιδώνει το γύρω δέρμα με αποτέλεσμα να επιταχύνεται η διαδικασία της γήρανσης.

Τι προκαλεί τις ρυτίδες καπνιστή;

Οι ρυτίδες καπνιστή προκαλούνται από:

 • Το κάπνισμα. Οι χημικές ουσίες και η θερμότητα από το αναμμένο τσιγάρο επιταχύνουν τη γήρανση ενώ το μονοξείδιο του άνθρακα και η νικοτίνη βλάπτουν την ελαστίνη και το κολλαγόνο ξηραίνοντας το δέρμα. Επιπλέον, το κάπνισμα μειώνει τη συγκέντρωση της βιταμίνης C, η οποία συνεισφέρει στην προστασία και την ανάπλαση των ιστών.
 • Τις κινήσεις του στόματος όταν πίνουμε κάποιο ρόφημα με καλαμάκι ή όταν καπνίζουμε.
 • Τη λήψη φωτογραφιών με duck face.
 • Το σφύριγμα.
 • Έντονες κινήσεις στα χείλη κατά τη διάρκεια της ομιλίας.

Φαίνεται, λοιπόν, πως οι ρυτίδες πάνω από τα χείλη μπορούν να εμφανιστούν και σε μη καπνιστές οι οποίοι με κάποιες συνήθειές τους επηρεάζουν τη μορφολογία της περιοχής.

Πώς μπορώ να απαλλαγώ από τις ρυτίδες καπνιστή;

Μπορείτε να απαλλαγείτε από τις ρυτίδες καπνιστή με τη βοήθεια αισθητικών επεμβάσεων που αναπληρώνουν το χαμένο όγκο και ενεργοποιούν το υπάρχον κολλαγόνο του δέρματος στην περιοχή. Το υαλουρονικό οξύ στις ρυτίδες καπνιστή αποτελεί το συνηθέστερο μέσο για τη μείωσή τους προσφέροντας άμεσα αποτελέσματα.

Το υαλουρονικό οξύ είναι μια ουσία που βρίσκεται φυσιολογικά στον ανθρώπινο οργανισμό, αλλά η συγκέντρωσή του μειώνεται καθώς μεγαλώνουμε. Η έλλειψή του  προκαλεί την απώλεια του κολλαγόνου και την εμφάνιση ρυτίδων. Έτσι, η έγχυσή του στο άνω χείλος θα βελτιώσει την ποιότητα του δέρματος και οι ρυτίδες θα γεμίσουν και θα ομαλοποιηθούν ή θα εξαφανιστούν.

Πριν αλλά και μετά την έγχυση μπορείτε να ακολουθήσετε μερικά απλά βοηθητικά βήματα. Για παράδειγμα, μπορείτε να προσθέσετε βιταμινούχες τροφές στη διατροφή σας και να πίνετε επαρκή ποσότητα νερού. Καλή επιλογή είναι και η χρήση ενυδατικών σκευασμάτων για την επιδερμίδα. Οι συνήθειες αυτές βελτιώνουν το αποτέλεσμα, όμως δεν αρκούν για να σβήσουν τις ρυτίδες από μόνες τους.

Πώς ακριβώς γίνεται η θεραπεία με υαλουρονικό οξύ για τις ρυτίδες καπνιστή;

Η θεραπεία με υαλουρονικό οξύ στις ρυτίδες καπνιστή γίνεται στο χώρο του ιατρείου. Πρόκειται για μια διαδικασία σύντομη και απλή, η οποία με τη χρήση της κατάλληλης αναισθητικής αλοιφής δεν προκαλεί καμία ιδιαίτερη ενόχληση. Ο εξειδικευμένος γιατρός θα χρησιμοποιήσει το υλικό με την κατάλληλη πυκνότητα και ελαστικότητα ώστε να γεμίσει προσεκτικά τις ρυτίδες. Η εφαρμογή θα γίνει με προγεμισμένη σύριγγα μέσω ειδικής πολύ λεπτής βελόνας. Είναι σημαντικό να μην γίνει υπερβολική έγχυση προϊόντος γιατί στην περίπτωση αυτή το αποτέλεσμα δε θα μοιάζει φυσικό. Η διάρκεια της θεραπείας είναι 10 με 15 λεπτά και αμέσως μετά, είναι δυνατή η επάνοδος στις συνήθεις καθημερινές δραστηριότητες.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της συγκεκριμένης μεθόδου;

Τα βασικά πλεονεκτήματα της συγκεκριμένης μεθόδου είναι τα παρακάτω:

 • Είναι γρήγορη και ανώδυνη.
 • Ενεργοποιεί δραστικά την επανεμφάνιση των ινών κολλαγόνου, ώστε τα αποτελέσματά της να έχουν διάρκεια.
 • Μπορεί να συνδυαστεί και με άλλες θεραπείες με στόχο το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Με ποιες άλλες θεραπείες μπορεί να συνδυαστεί η θεραπεία με υαλουρονικό οξύ για τις ρυτίδες καπνιστή;

Προκειμένου να πετύχουμε το βέλτιστο αποτέλεσμα, η θεραπεία με υαλουρονικό οξύ για τις ρυτίδες καπνιστή μπορεί να συνδυαστεί με την έγχυση μικρής ποσότητας Botox, την εφαρμογή λεπτών βιοαπορροφήσιμων νημάτων, τη μεσοθεραπεία και το PRP.

Πόσο διαρκούν τα αποτελέσματα της θεραπείας;

Τα αποτελέσματα της θεραπείας είναι άμεσα ορατά. Μάλιστα καθώς το υαλουρονικό οξύ θα προσελκύει μόρια νερού στην περιοχή και το οίδημα θα εξαφανίζεται η εικόνα θα βελτιώνεται ακόμη περισσότερο. Η διάρκεια του αποτελέσματος εξαρτάται από:

 • Τον τύπο του δέρματος
 • Την αρχική βαρύτητα του προβλήματος
 • Το ρυθμό με τον οποίο το σώμα του κάθε θεραπευόμενου διασπά το υαλουρονικό οξύ
 • Την παραμονή ή όχι του αιτίου που δημιούργησε τις ρυτίδες (π.χ. κάπνισμα).

Σε γενικές γραμμές αναμένουμε τα αποτελέσματα της συγκεκριμένης θεραπείας να διαρκέσουν περί τους 12 μήνες.

Μπορώ παράλληλα με τη θεραπεία με για τις ρυτίδες καπνιστή να υποβληθώ σε έγχυση υαλουρονικού οξέως και σε άλλες περιοχές του προσώπου μου;

Παράλληλα με την αντιμετώπιση των ρυτίδων του καπνιστή μπορείτε άνετα να υποβληθείτε και σε μία ή περισσότερες από τις παρακάτω θεραπείες:

ΕπικοινωνίαΕπικοινωνία

ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ
ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ