Υαλουρονικό οξύ για μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια

Home / Υαλουρονικό οξύ για μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια

υαλουρονικό οξύ στους μαύρους κύκλουςΠου οφείλονται οι μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια;

Γενικά το δέρμα που βρίσκεται γύρω από τα μάτια είναι ιδιαίτερα λεπτό και ευαίσθητο με αποτέλεσμα να γίνονται εύκολα ορατά σε αυτό σημάδια κούρασης ή γήρανσης. Οι μαύροι κύκλοι αρχικά εμφανίζονται στις γωνίες των ματιών και κατόπιν επεκτείνονται σε όλο το περίγραμμα και ιδίως στην περιοχή κάτω από τα μάτια. Οι αιτίες ποικίλουν. Έτσι μπορεί να οφείλονται σε:

  • Κούραση
  • Προβληματική μικροκυκλοφορία του αίματος της περιοχής
  • Ανθυγιεινό τρόπο ζωής (π.χ. κάπνισμα, ελλιπής ύπνος)
  • Κληρονομικούς παράγοντες

Πρόκειται για ένα αισθητικό πρόβλημα που απασχολεί τόσο άνδρες όσο και γυναίκες. Μάλιστα σύμφωνα με μία πρόσφατη μελέτη, πάνω από το 50% των γυναικών ηλικίας άνω των 30 ετών αναφέρουν ότι τους απασχολεί η συγκεκριμένη κατάσταση.

Τι είναι η θεραπεία με υαλουρονικό οξύ για τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια;

Η θεραπεία με υαλουρονικό οξύ για τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια πραγματοποιείται με τη χρήση ειδικού προϊόντος το οποίο είναι σχεδιασμένο για την αντιμετώπιση του συγκεκριμένου προβλήματος. Το υαλουρονικό οξύ είναι ένα φυσικό συστατικό της επιδερμίδας  το οποίο της προσδίδει ενυδάτωση, ελαστικότητα και σφριγηλότητα. Όταν τοποθετηθεί με ειδικό τρόπο κάτω από τα μάτια αναπληρώνει τον χαμένο όγκο κάνοντας την συγκεκριμένη περιοχή να φαίνεται πιο ομαλή και πιο υγιής. Η αντιαισθητικό ‘βαθούλωμα’ και η σκιά που αυτό δημιουργεί εξαφανίζονται άμεσα ενώ οι λεπτές ρυτίδες εξομαλύνονται και γίνονται λιγότερο ορατές. Το αποτέλεσμα διαρκεί συνήθως 9 μήνες με 1 χρόνο.

 

Ποιοι είναι κατάλληλοι υποψήφιοι για τη θεραπεία με υαλουρονικό οξύ κάτω από τα μάτια;

Κατάλληλοι υποψήφιοι για τη θεραπεία με υαλουρονικό οξύ κάτω από τα μάτια είναι άντρες και γυναίκες οι οποίοι εμφανίζουν μαύρους κύκλους. Η συνήθης ηλικία είναι από τα 35 έτη και μετά. Αρκετά συχνά, σε αυτά τα άτομα η απώλεια όγκου η οποία εντοπίζεται στο όριο μεταξύ των ζυγωματικών και των κάτω βλεφάρων είναι το μοναδικό σημάδι γήρανσης με αποτέλεσμα να τους προκαλεί ψυχολογική επιβάρυνση. Για το λόγο αυτό η αναπλήρωσή του με υαλουρονικό οξύ μπορεί να έχει εξαιρετικά αποτελέσματα τόσο στην εμφάνιση όσο και στην ψυχολογία του ατόμου. Δεν είναι όμως απίθανο να χρειάζονται τη συγκεκριμένη θεραπεία και νεότεροι άνθρωποι.

 

Ποια ακριβώς είναι η διαδικασία;

Η διαδικασία της θεραπείας με υαλουρονικό οξύ για τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια είναι απλή και σύντομη και πραγματοποιείται στο χώρο του ιατρείου. Λόγω του ότι δεν προκαλεί πόνο, τις περισσότερες φορές δεν απαιτείται καν η εφαρμογή τοπικής αναισθητικής αλοιφής. Για μεγαλύτερη ακρίβεια και καλύτερο τελικό αποτέλεσμα η έγχυση του υλικού γίνεται μέσω ειδικής μικροκάνουλας. Η συγκεκριμένη τεχνική μας επιτρέπει να τοποθετούμε το υαλουρονικό με ομοιόμορφο και ακριβή τρόπο στο σημείο που επιθυμούμε, αποφεύγοντας παράλληλα τον τραυματισμό της περιοχής. Ο ασθενής δεν αισθάνεται πόνο και η διάρκεια της θεραπείας είναι περίπου 15 με 20 λεπτά. Μετά το τέλος της μπορεί να επιστρέψει στο σπίτι ή την εργασία του τηρώντας κάποιες πολύ απλές οδηγίες:

  • Αποφυγή έντονης σωματικής άσκησης για 24 ώρες
  • Αποφυγή αλκοόλ για 24 ώρες
  • Αποφυγή ζεστού νερού στην περιοχή για 24 ώρες
  • Αποφυγή make up στην περιοχή για 24 ώρες

 

Ποιο είναι το κατάλληλο υαλουρονικό οξύ για τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια;

Στη συγκεκριμένη θεραπεία έχει πολύ μεγάλη σημασία η επιλογή του σωστού τύπου υαλουρονικού οξέως. Αυτό ισχύει γιατί το δέρμα της περιοχής κάτω από τα μάτια είναι ιδιαίτερα λεπτό με αποτέλεσμα οποιαδήποτε παρέμβαση γίνεται να είναι εύκολα ορατή. Είναι λοιπόν σημαντικό το υλικό που θα χρησιμοποιηθεί να έχει την κατάλληλη πυκνότητα και ελαστικότητα ώστε να αναπληρώσει με ομαλό τρόπο τον όγκο που έχει χαθεί. Στην πραγματικότητα στην αγορά κυκλοφορεί ένα μόνο προϊόν το οποίο είναι εγκεκριμένο για τη συγκεκριμένη περιοχή και είναι πολύ σημαντικό να εξασφαλίσετε ότι ο γιατρός σας θα κάνει τη θεραπεία σας με αυτό.

 

Με ποιες άλλες θεραπείες μπορεί να συνδυαστεί το υαλουρονικό οξύ για τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια;

Η θεραπεία με υαλουρονικό οξύ για τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια μπορεί να συνδυαστεί με μία ποικιλία άλλων αισθητικών παρεμβάσεων όπως:

ΕπικοινωνίαΕπικοινωνία

ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ
ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ