Υαλουρονικό Οξύ Στα Χείλη

Home / Υαλουρονικό Οξύ Στα Χείλη

Υαλουρονικό Οξύ Στα ΧείληΤο υαλουρονικό οξύ αποτελεί μία από τις δημοφιλέστερες επιλογές για την αύξηση του όγκου και τη βελτίωση του σχήματος των χειλιών. Επιτυγχάνεται με τη μέθοδο ενέσιμης έγχυσης του υλικού στην περιοχή των χειλιών καθώς και γύρω από το στόμα, αναβαθμίζοντας σημαντικά την εξωτερική εμφάνιση του θεραπευόμενου.

Τα χείλη παίζουν καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση της συνολικής εικόνας του προσώπου. Τόσο το μέγεθος όσο και το σχήμα τους επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά και τις μεταξύ τους αναλογίες. Για παράδειγμα, σε ένα πρόσωπο όπου η μύτη υπερ-προβάλλει, τα σχετικά ογκώδη χείλη λειτουργούν ευνοϊκά αναστρέφοντας εν μέρη τη δυσαρμονία αυτή, η οποία σε αντίθετη περίπτωση θα έμοιαζε πιο έντονη. Παράλληλα, τα σφριγηλά χείλη αποτελούν στοιχείο υγείας και νεότητας. Μία από τις πιο εμφανείς αλλαγές κατά τη διαδικασία της γήρανσης είναι η μείωση του όγκου των χειλιών και η δημιουργία ρυτίδων στο περίγραμμα και στο σώμα τους, γεγονός που δίνει στο πρόσωπο μία πιο κουρασμένη και ‘άγρια’ όψη.

Το υαλουρονικό οξύ στα χείλη μπορεί να προσφέρει ένα ιδανικό αποτέλεσμα για μία γυναίκα που αποζητά μία πιο ξεκούραστη, θηλυκή και νεανική εμφάνιση. Βασικός στόχος είναι τα χείλη να αποκτήσουν μεγαλύτερη πυκνότητα και βελτιωμένο σχήμα, μέσα από μία «διακριτική» παρέμβαση η οποία θα εξασφαλίσει ένα φυσικό αποτέλεσμα.

Σε ποιες περιοχές των χειλιών μπορεί να εφαρμοστεί το Υαλουρονικό Οξύ;

Το υαλουρονικό οξύ μπορεί να εφαρμοστεί στις εξής περιοχές των χειλιών:

 • Περίγραμμα – Όριο ανάμεσα στο δέρμα και το βλεννογόνο των χειλιών (Vermillion Border)
 • Μέση γραμμή του άνω χείλους (Cupid’ s Bow)
 • Σώμα άνω και κάτω χείλους
 • Γωνίες των χειλιών
 • Περιοχή γύρω από το στόμα (Smoker’ s Lines)

Ποιες αισθητικές διορθώσεις μπορούν να επιτευχθούν με το Υαλουρονικό Οξύ στα Χείλη;

Με την εφαρμογή του υαλουρονικού οξέος στα χείλη μπορούν να επιτευχθούν σημαντικές αισθητικές διορθώσεις οι οποίες περιλαμβάνουν:

 • Βελτίωση στο περίγραμμα των χειλιών
 • Ενίσχυση του όγκου – Σαρκώδη χείλη
 • Καλύτερο σχήμα στα όρια των χειλιών (καλύτερα σχηματισμένο χαμόγελο)
 • Λείανση των ρυτίδων γύρω από το στόμα (Smoker’ s lines)
 • Ενυδάτωση και τόνωση του χρώματος των χειλιών

Υαλουρονικό Οξύ στα Χείλη – Διαδικασία & Αποτελέσματα

Πριν ξεκινήσει η θεραπεία, ο γιατρός εφαρμόζει αναισθητική κρέμα στην περιοχή των χειλιών η οποία μετά από μερικά λεπτά δρα προκαλώντας μούδιασμα. Το υαλουρονικό οξύ στα χείλη εγχύεται με τη χρήση πολύ λεπτής βελόνας και η όλη διαδικασία διαρκεί περίπου 20 λεπτά. Ακολούθως, μπορεί να εφαρμοστεί πάγος στην περιοχή των χειλιών για τον καλύτερο έλεγχο τυχόν ενόχλησης, πρηξίματος και μελανιών.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας η θεραπευόμενη δεν πρέπει να χρησιμοποιήσει μολύβι χειλιών ή κραγιόν καθώς κάτι τέτοιο θα μπορούσε να προκαλέσει ερεθισμό ή μόλυνση.

Τα αποτελέσματα είναι άμεσα. Ωστόσο, ένα ήπιο οίδημα είναι αναμενόμενο και υποχωρεί σταδιακά σε διάστημα μερικών ημερών οπότε και τα χείλη αποκτούν την τελική μορφή τους δείχνοντας φυσικά σαρκώδη και υγιή.

Υαλουρονικό Οξύ στα Χείλη: Ποια είναι τα πλεονεκτήματα;

Το υαλουρονικό οξύ στα χείλη προσφέρει σημαντικά πλεονεκτήματα, όπως είναι:

 • Ασφαλής και σύντομη διαδικασία (ολοκληρώνεται μέσα σε 15 – 20 λεπτά)
 • Άμεσα και φυσικά αποτελέσματα
 • Δεν απαιτείται γενική αναισθησία
 • Δεν προκαλούνται ουλές και σημάδια
 • Η θεραπευόμενη επιστρέφει άμεσα στις καθημερινές δραστηριότητές της
 • Τα αποτελέσματα έχουν διάρκεια, όμως δεν είναι μόνιμα
 • Μικρή πιθανότητα επιπλοκών

Υαλουρονικό Οξύ στα Χείλη: Προκαλεί πόνο;

Οι ενέσεις με υαλουρονικό οξύ στα χείλη είναι μία διαδικασία σχεδόν ανώδυνη. Παρόλα αυτά, ο βαθμός ενόχλησης εξαρτάται από την περιοχή όπου γίνεται η ένεση. Τα σημεία γύρω από τα χείλη εμφανίζουν μεγαλύτερη ευαισθησία στα ερεθίσματα, όμως τις περισσότερες φορές ο πόνος είναι καλά ανεκτός εάν έχει προηγηθεί τοπική αναισθησία. Σε περίπτωση που η/ο ασθενής είναι λιγότερο ανεκτική στον πόνο υπάρχει η δυνατότητα για τοπική αναισθησία της περιοχής με διάλυμα ενέσιμης ξυλοκαΐνης.

Το υαλουρονικό οξύ στα χείλη αποτελεί μία από τις πιο δημοφιλείς κοσμητικές θεραπείες τόσο σε μεγαλύτερες όσο και σε νεαρότερες ηλικίες. Όταν γίνεται από γιατρό με εκπαίδευση και εμπειρία στις ενέσιμες θεραπείες προσώπου μπορεί να δώσει ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα το οποίο χαρακτηρίζεται από φυσικότητα και το οποίο αναβαθμίζει τη συνολική εξωτερική μας εμφάνιση.

ΕπικοινωνίαΕπικοινωνία

ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ
ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ