Υαλουρονικό Οξύ Στα Ζυγωματικά

Home / Υαλουρονικό Οξύ Στα Ζυγωματικά

Υαλουρονικό Οξύ Στα Ζυγωματικά

Το υαλουρονικό οξύ στα ζυγωματικά αποτελεί μια από τις πιο δημοφιλείς μη επεμβατικές θεραπείες στον χώρο της αισθητικής ιατρικής. Πρόκειται για μια αποτελεσματική και ασφαλή μέθοδο, με την οποία επιτυγχάνεται η βελτίωση του σχήματος και η αναπλήρωση του όγκου των ζυγωματικών. Άμεση συνέπεια αυτού είναι η αναβάθμιση της εικόνας του προσώπου συνολικά.

Είναι γεγονός ότι τα καλοσχηματισμένα ζυγωματικά αποτελούν ένδειξη ομορφιάς και νεότητας, ενώ συμβάλλουν καθοριστικά στην ισορροπία των αισθητικών γραμμών του προσώπου. Έτσι ολοένα και περισσότερες γυναίκες (αλλά και άνδρες) επιλέγουν την έγχυση υαλουρονικού οξέος στη συγκεκριμένη περιοχή με στόχο την απόκτηση μίας νεανικής και φρέσκιας όψης.

Πότε ενδύνκειται η έγχυση υαλουρονικού οξέος στα ζυγωματικά;

Η έγχυση υαλουρονικού οξέος στα ζυγωματικά ενδύκνειται σε άτομα τα οποία εμφανίζουν τα πρώτα σημάδια του χρόνου ή επιθυμούν βελτιωμένο σχήμα στη συγκεκριμένη περιοχή.

Είναι γνωστό ότι τα τρία βασικά χαρακτηριστικά ενός νεανικού προσώπου είναι τα παρακάτω:

 • Καλοσχηματισμένα και «γεμάτα» ζυγωματικά
 • Σφριγηλά μάγουλα
 • Καλοσχηματισμένο περίγραμμα της κάτω γνάθου

Τα τρία αυτά στοιχεία συχνά αναφέρονται και ως το «τρίγωνο της νεότητας» με τη βάση του τριγώνου να βρίσκεται προς τα πάνω (ζυγωματικά) και την κορυφή του προς τα κάτω (πηγούνι). Με τη διαδικασία της γήρανσης το τρίγωνο αυτό σταδιακά αναστρέφεται και το πρόσωπο αποκτά σχήμα «κλεψύδρας».

Αυτό συμβαίνει γιατί τα επίπεδα του λίπους και του φυσικού υαλουρονικού οξέος μειώνονται με αποτέλεσμα τα χαρακτηριστικά του προσώπου να μοιάζουν αλλοιωμένα και η επιδερμίδα χαλαρή και αφυδατωμένη. Η συνολική εικόνα  δίνει την εντύπωση ότι το άτομο είναι  κουρασμένο ή λυπημένο. Με την έγχυση υαλουρονικού οξέος η κατάσταση αυτή αναστρέφεται, καθώς οι γραμμές του προσώπου λειαίνονται, ο χαμένος όγκος αποκαθίσταται και το πρόσωπο αποκτά μια πιο λαμπερή και νεανική εικόνα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η θεραπεία μπορεί να εφαρμοστεί σε ενήλικες οποιασδήποτε ηλικίας, οι οποίοι επιθυμούν να βελτιώσουν την εικόνα του προσώπου τους. Συνεπώς, το υαλουρονικό οξύ στα ζυγωματικά επιλέγεται, όχι μόνο για την αντιμετώπιση της φυσικής διαδικασίας της γήρανσης, αλλά και για τη δημιουργία καλοσχηματισμένων και με όγκο ζυγωματικών ακόμη και σε νεότερα άτομα.

Πώς πραγματοποιείται η διαδικασία τοποθέτησης υαλουρονικού οξέος στα ζυγωματικά;

H τοποθέτηση του υαλουρονικού οξέος στα ζυγωματικά αποτελεί μια πολύ απλή και σύντομή διαδικασία. Η θεραπεία έχει διάρκεια 20 λεπτών και το άτομο είναι σε θέση να επιστρέψει αμέσως μετά στις συνήθεις δραστηριότητές του. Η έγχυση γίνεται με τη βοήθεια μιας πολύ λεπτής βελόνας ή μίας μικροκάνουλας μετά από εφαρμογή τοπικής αναισθητικής κρέμας. Πρόκειται για μια ανώδυνη και απόλυτα ασφαλή τεχνική, τα αποτελέσματα της οποίας είναι άμεσα ορατά. Αμέσως μετά το τέλος της διαδικασίας, ο ασθενής είναι πιθανό να αισθάνεται έναν πολύ ήπιο ερεθισμό ή μούδιασμα ως αναμενόμενη αντίδραση στη θεραπεία, τα οποίο ωστόσο υποχωρούν πάρα πολύ γρήγορα.

Ο εξειδικευμένος ιατρός θα εξετάσει προσεκτικά το πρόσωπο σας και θα τοποθετήσει  την ιδανική ποσότητα υαλουρονικού οξέος έτσι ώστε το αποτέλεσμα να είναι φυσικό και αισθητικά ισορροπημένο.

Υαλουρονικό οξύ στα ζυγωματικά: Πόσο διάστημα διαρκεί το αποτέλεσμα;  

Η διάρκεια της θεραπείας υαλουρονικού οξέος στα ζυγωματικά εξαρτάται από τα παρακάτω:

 • Την ποσότητα του υλικού που χρησιμοποιήθηκε
 • Τον τύπο του υλικού
 • Τη σοβαρότητα του προβλήματος
 • Τον τύπο του δέρματος του ασθενή
 • Το ρυθμό με τον οποίο το κάθε άτομο μεταβολίζει το υλικό που τοποθετήθηκε

Σε γενικές γραμμές το αποτέλεσμα μπορεί να  διαρκέσει από ένα έως δύο χρόνια, έως ότου το υαλουρονικό οξύ απορροφηθεί πλήρως από τον οργανισμό. Αξίζει να σημειωθεί ότι το υαλουρονικό που χρησιμοποιούμε στη συγκεκριμένη περιοχή του προσώπου είναι παχύρευστο έτσι ώστε να προσδώσει τον όγκο που επιθυμούμε. Κατά συνέπεια διασπάται πιο αργά σε σχέση με άλλα υλικά.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της θεραπείας με υαλουρονικό οξύ στα ζυγωματικά;

Η θεραπεία με υαλουρονικό οξύ στα ζυγωματικά υπερτερεί έναντι άλλων θεραπευτικών επιλογών, όπως τα εμφυτεύματα ή τα χειρουργικά λίφτινγκ, καθώς:

 • Αποτελεί μια άμεση και σύντομη διαδικασία
 • Οι ενδιαφερόμενοι επιστρέφουν άμεσα στις δραστηριότητές τους
 • Διαρκεί πολλούς μήνες ή ακόμη και χρόνια
 • Η επέμβαση ενέχει χαμηλό κίνδυνο επιπλοκών
 • Το αποτέλεσμα είναι εύκολα τροποποιήσιμο
 • Πρόκειται για μία παρέμβαση λιγότερο δαπανηρή σε σχέση με μία χειρουργική επέμβαση

Τι πρέπει να προσέξει κανείς μετά τη θεραπεία με υαλουρονικό οξύ στα ζυγωματικά;

Όπως προαναφέρθηκε, η θεραπεία υαλουρονικού οξέος στην περιοχή των ζυγωματικών αποτελεί μια πολύ σύντομη και εύκολη διαδικασία. Παρ’ όλα αυτά, μετά το τέλος της, οι ασθενείς συστήνεται να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας:

 • Αποφυγή οποιασδήποτε επίπονης άσκηση για τις επόμενες 48 ώρες
 • Αποφυγή υπερβολικής έκθεσης στην ηλιακή ακτινοβολία
 • Αποφυγή των έντονων συσπάσεων του προσώπου για μία ημέρα
 • Αποχή από το αλκοόλ για 24 ώρες
 • Αποφυγή ζεστού νερού και make up στην περιοχή για 24 ώρες

 

Με ποιες άλλες θεραπείες μπορεί να συνδυαστεί η θεραπεία με υαλουρονικό οξύ στα ζυγωματικά;

Η θεραπεία με υαλουρονικό οξύ στα ζυγωματικά μπορεί άριστα να συνδυαστεί με μία ή περισσότερες από τις ακόλουθες θεραπείες:

ΕπικοινωνίαΕπικοινωνία

ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ
ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ