Υαλουρονικό Οξύ Στις Ρινοπαρειακές Αύλακες

Home / Υαλουρονικό Οξύ Στις Ρινοπαρειακές Αύλακες

Υαλουρονικό Οξύ Στις Ρινοπαρειακές ΑύλακεςΗ θεραπεία με υαλουρονικό οξύ αποτελεί μια συχνή και πολύ αποτελεσματική μέθοδο αντιμετώπισης των ρυτίδων που σχηματίζονται στις ρινοπαρειακές αύλακες.
Οι ρινοπαρειακές αύλακες είναι οι γραμμές του προσώπου, οι οποίες ξεκινούν από τη βάση της μύτης και καταλήγουν στις γωνίες του στόματος. Το βάθος τους εξαρτάται από παράγοντες όπως είναι η ηλικία του ατόμου, η πιθανή απώλεια βάρους, καθώς και η ποιότητα του δέρματος.

Πώς δημιουργούνται οι Ρινοπαρειακές Αύλακες;

Οι ρινοπαρειακές αύλακες είναι ένα φυσιολογικό στοιχείο του προσώπου, το οποίο όμως γίνεται πιο εμφανές με το πέρασμα του χρόνου. Αυτό συμβαίνει εξαιτίας της μείωσης του κολλαγόνου, γεγονός που οδηγεί σε λέπτυνση του επιδερμίδας, απώλεια της ελαστικότητάς της και κατά συνέπεια σε δημιουργία νέων ρυτίδων ή σε επιδείνωση των ήδη υπαρχόντων. Ένας επιπλέον παράγοντας που συντελεί στον σχηματισμό έντονων γραμμών είναι η τάση του δέρματος να ‘βαραίνει’ με την πάροδο του χρόνου και να παίρνει κατεύθυνση προς τα κάτω ή αλλιώς να «κρεμάει», δημιουργώντας έτσι πιο βαθιές πτυχές γύρω από το στόμα.
Όλα τα παραπάνω, σε συνδυασμό με την έκθεση στον ήλιο, τις έντονες εκφράσεις, τις απότομες αυξομειώσεις βάρους, καθώς και το κάπνισμα, μπορούν να επιδεινώσουν την κατάσταση και να επιταχύνουν τη διαδικασία γήρανσης.

Ρινοπαρειακές Αύλακες – Θεραπεία με Υαλουρονικό Οξύ για την αντιμετώπιση των ρυτίδων

Η θεραπεία με υαλουρονικό οξύ για την αντιμετώπιση των ρυτίδων στις ρινοπαρειακές αύλακες είναι μια ιδιαίτερα απλή διαδικασία τόσο για τον ασθενή όσο και για το γιατρό.
Πριν την έναρξη της θεραπείας, συστήνεται η εφαρμογή αναισθητικής κρέμας τοπικά. Έτσι, ο πόνος ελαχιστοποιείται, εξασφαλίζοντας την άνεση και την ηρεμία από την πλευρά του ασθενή.
Το υαλουρονικό οξύ τοποθετείται στα σημεία που μας ενδιαφέρουν με τη χρήση είτε πολύ λεπτής σύριγγας είτε ειδικής μικροκάνουλας. Με αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνεται το ‘γέμισμα’ της συγκεκριμένης περιοχής του προσώπου, ομαλοποιώντας έτσι τις ρυτίδες και δίνοντας μια πιο όμορφη και νεανική όψη.

Η διαδικασία δεν υπερβαίνει τα 20 λεπτά συνολικά. Με την ολοκλήρωσή της, ο ασθενής μπορεί να αποχωρήσει άμεσα από τον χώρο του ιατρείου και να επιστρέψει στις φυσιολογικές δραστηριότητές του.

Τι προσφέρει το Υαλουρονικό Οξύ στις Ρινοπαρειακές Αύλακες;

Το υαλουρονικό οξύ αποκαθιστά τον χαμένο όγκο στην περιοχή των ρινοπαρειακών αυλάκων μέσω της γλυκοζαμινογλυκάνης, δηλαδή της ουσίας που περιέχει το υλικό έγχυσης. Η ουσία αυτή αποτελεί φυσικό στοιχείο του δέρματος, το οποίο όμως με το πέρασμα των χρόνων εξασθενεί, με αποτέλεσμα να σχηματίζονται ρυτίδες. Με το υαλουρονικό οξύ, το δέρμα ανακτά τη σφριγηλότητά του, ενώ οι γραμμές λειαίνονται, εξασφαλίζοντας ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

Γενικά, τα πλεονεκτήματα της θεραπείας με υαλουρονικό οξύ στις ρινοπαρειακές αύλακες είναι τα εξής:

  • Αύξηση του κολλαγόνου στο δέρμα
  • Ενίσχυση του όγκου γύρω από την περιοχή του στόματος
  • Μια συνολική ‘ανύψωση’ του δέρματος
  • Λεία όψη και πιο απαλό δέρμα
  • Άμεσα αποτελέσματα
  • Ελάχιστες έως μηδενικές επιπλοκές

Υαλουρονικό Οξύ στις Ρινοπαρειακές Αύλακες – Πότε φαίνονται τα αποτελέσματα και ποια είναι η διάρκειά τους;

Τα αποτελέσματα της θεραπείας με υαλουρονικό οξύ στις ρινοπαρειακές αύλακες γίνονται αντιληπτά αμέσως μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία. Παρόλα αυτά, η εικόνα βελτιώνεται ολοένα και περισσότερο τις ημέρες που θα ακολουθήσουν. Αυτό συμβαίνει λόγω της ενυδατικής ιδιότητας του υαλουρονικού οξέος, καθώς αυτό προσελκύει και δεσμεύει μόρια νερού στα κατώτερα στρώματα του δέρματος.
Έτσι, το τελικό αισθητικό αποτέλεσμα είναι ορατό σε διάστημα περίπου μίας εβδομάδας και η διάρκειά του κυμαίνεται από ένα έως ενάμιση έτος.

Υαλουρονικό Οξύ στις Ρινοπαρειακές Αύλακες – Με ποιες άλλες θεραπείες μπορεί να συνδυαστεί;

Η θεραπεία με υαλουρονικό οξύ στις ρινοπαρειακές αύλακες μπορεί να συνδυαστεί εξαιρετικά και με άλλες αισθητικές παρεμβάσεις με στόχο μία συνολική ανανέωση της εικόνας του προσώπου. Έτσι, ταυτόχρονα, στην ίδια συνεδρία μπορούν να πραγματοποιηθούν ένα ή περισσότερα από τα παρακάτω:

ΕπικοινωνίαΕπικοινωνία

ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ
ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ