Υαλουρονικό Οξύ στις ρυτίδες λύπης ή μαριονέτας

Home / Υαλουρονικό Οξύ στις ρυτίδες λύπης ή μαριονέτας

ritides-lipisΤί είναι οι ρυτίδες λύπης ή μαριονέτας;

Οι ρυτίδες λύπης ή μαριονέτας είναι οι κάθετες γραμμές που ξεκινούν από τις γωνίες του στόματος, δεξιά και αριστερά κάτω από τις ρινοπαρειακές αύλακες, και κατευθύνονται προς τα πλάγια του πηγουνιού. Έχουν πάρει αυτό το ιδιαίτερο όνομα διότι θυμίζουν σε όψη τις μαριονέτες των οποίων η κάτω γνάθος χωρίζεται από το υπόλοιπο πρόσωπο με δύο χαρακτηριστικές γραμμές, έτσι ώστε να μπορεί να κινείται δίνοντας την αίσθηση ότι μιλούν. Οι συγκεκριμένες ρυτίδες δημιουργούν την εντύπωση ενός θλιμμένου και κουρασμένου προσώπου και επηρεάζουν σημαντικά την συνολική εικόνα του ατόμου.

 

Υαλουρονικό Οξύ στις ρυτίδες λύπης ή μαριονέτας-Ποια τα αίτια του προβλήματος;

Τα σημαντικότερα αίτια που οδηγούν στη δημιουργία των ρυτίδων λύπης ή μαριονέτας είναι τα παρακάτω:

 • Η ηλικία αποτελεί την κύρια αιτία απώλειας υαλουρονικού οξέος και κολλαγόνου από το δέρμα. Με την πάροδο των χρόνων, η επιδείνωση της ποιότητας του δέρματος και η απώλεια όγκου οδηγούν στη δημιουργία ρυτίδων γύρω από το στόμα.
 • Η κληρονομικότητα: Άτομα τα οποία έχουν στενούς συγγενείς οι οποίοι έχουν έντονες ρυτίδες στην περιοχή γύρω από το στόμα είναι πιο επιρρεπείς στο να εμφανίσουν το συγκεκριμένο πρόβλημα.
 • Η υπερβολική κινητικότητα του προσώπου και οι έντονες εκφράσεις που κάνουν ορισμένοι άνθρωποι.
 • Η παρατεταμένη έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία μπορεί επίσης να επιδεινώσει το πρόβλημα και να κάνει αναγκαία τη θεραπεία με Υαλουρονικό Οξύ στις ρυτίδες λύπης ή μαριονέτας.
 • Το κάπνισμα και η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ.

 

Πώς θα καταλάβω έγκαιρα ότι χρειάζομαι Υαλουρονικό Οξύ στις ρυτίδες λύπης ή μαριονέτας;

Οι περισσότεροι ασθενείς, πριν αναζητήσουν τη θεραπεία με υαλουρoνικό οξύ στις ρυτίδες λύπης ή μαριονέτας ή και σε οποιοδήποτε άλλο σημείο του προσώπου, αντιλαμβάνονται ότι στο δέρμα τους έχει ξεκινήσει η διαδικασία της γήρανσης. Το να παρατηρείτε και να αξιολογείτε τις αλλαγές που συμβαίνουν στο δέρμα σας, θα σας βοηθήσει να αντιληφθείτε έγκαιρα την φυσική του τάση να εμφανίσει κάποιο πρόβλημα. Στη συνέχεια, σε συνεργασία με το γιατρό σας θα μπορέσετε να προβείτε στην ενδεδειγμένη θεραπευτική αντιμετώπιση. Πρώιμα σημάδια που μαρτυρούν ότι αρχίζετε να εμφανίζετε ή έχετε ήδη ρυτίδες λύπης ή μαριονέτας είναι τα εξής:

 • Ηλικία 40 χρονών και άνω
 • Αλλαγές στο χρώμα και στη συνολική εικόνα του δέρματός σας
 • Ξηροδερμία στο πρόσωπο και την περιοχή γύρω από τις γωνίες του στόματος
 • Μειωμένη ελαστικότητα του δέρματος ή χαλαρό δέρμα και προγούλι
 • Ερωτήσεις από τον περίγυρό σας σχετικά με τον αν είστε κουρασμένη ή στεναχωρημένη ακόμη και όταν δε συμβαίνει κάτι τέτοιο
 • Απαλές, μόλις ορατές γραμμές που ξεκινούν από τις γωνίες του στόματος και κατευθύνονται προς τα κάτω

 

Πώς γίνεται η θεραπεία με Υαλουρονικό Οξύ στις ρυτίδες λύπης ή μαριονέτας;

Η θεραπεία με Υαλουρονικό Οξύ στις ρυτίδες λύπης ή μαριονέτας είναι μία απλή διαδικασία η οποία γίνεται πολύ καλά ανεκτή από τον ασθενή. Η επάλειψη με τοπική αναισθητική αλοιφή λίγο πριν την έναρξη της θεραπείας εξασφαλίζει την απουσία πόνου. Το υλικό τοποθετείται στο σημείο μέσω ειδικής προγεμισμένης σύριγγας. Με τον τρόπο αυτό αναπληρώνεται ο χαμένος όγκος της περιοχής και οι ρυτίδες λύπης απαλύνονται σημαντικά ή εξαφανίζονται εντελώς, κάτι το οποίο γίνεται άμεσα ορατό. Επιπλέον, το υαλουρονικό οξύ έχει την ιδιότητα να προσελκύει μόρια νερού με αποτέλεσμα με το πέρασμα των ημερών η περιοχή να ενυδατώνεται και το αισθητικό αποτέλεσμα να βελτιώνεται.

Σε κάποιες περιπτώσεις που οι ρυτίδες είναι πολύ βαθιές, η θεραπεία μπορεί να ενισχυθεί με την προσθήκη μικρού αριθμού βιοαπορροφήσιμων νημάτων.

 

Πόσο διαρκούν τα αποτελέσματα της θεραπείας με Υαλουρονικό Οξύ στις ρυτίδες λύπης ή μαριονέτας;

Τα αποτελέσματα της θεραπείας με Υαλουρονικό Οξύ στις ρυτίδες λύπης ή μαριονέτας διαρκούν συνήθως ένα με ενάμιση χρόνο. Αυτό εξαρτάται κυρίως από το πόσο έντονες είναι οι εκφράσεις και οι κινήσεις του προσώπου του ασθενή καθώς και από το ρυθμό με τον οποίο το σώμα του αποδομεί το υλικό.

Συμπερασματικά, το υαλουρονικό οξύ είναι μία εξαιρετική επιλογή για την αντιμετώπιση των ρυτίδων λύπης ή μαριονέτας. Η εξάλειψή τους χαρίζει στο πρόσωπό σας μία φρέσκια και ξεκούραστη όψη και σε εσάς την ανανέωση που αποζητάτε.

ΕπικοινωνίαΕπικοινωνία

ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ
ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ