Υαλουρονικό Οξύ

Home / Υαλουρονικό Οξύ

Υαλουρονικό ΟξύΗ θεραπεία με υαλουρονικό οξύ είναι μία από τις πιο διαδεδομένες αισθητικές ιατρικές παρεμβάσεις των τελευταίων χρόνων. Πρόκειται για μία μη χειρουργική πρακτική η οποία χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση των ρυτίδων αλλά και τη βελτίωση των χαρακτηριστικών του προσώπου, αλλάζοντας σημαντικά τη συνολική εικόνα του ατόμου.

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά κατά τη διαδικασία της γήρανσης είναι η μείωση της ελαστικότητας του δέρματος και η λέπτυνση της επιδερμίδας. Το δέρμα περιέχει 3 σημαντικά δομικά συστατικά τα οποία το διατηρούν υγιές και νεανικό:

 • Κολλαγόνο
 • Υαλουρονικό οξύ
 • Ελαστίνη

Με την πάροδο του χρόνου τα συστατικά αυτά μειώνονται και, σε συνδυασμό με τη συρρίκνωση των οστών και του λίπους του προσώπου, το δέρμα χάνει τη νεανικότητά του και το περίγραμμα του προσώπου αλλάζει.
Τα πρώτα εμφανή σημάδια γήρανσης αποτυπώνονται στο πρόσωπο μέσω της χαλάρωσης στα μάγουλα και το πηγούνι. Παράλληλα, οι μυϊκές συσπάσεις οδηγούν σε ρυτίδες έκφρασης οι οποίες αργότερα γίνονται μόνιμες στο δέρμα (στατικές γραμμές).
Η θεραπευτική παρέμβαση με υαλουρονικό οξύ συνιστά μία από τις πιο αποτελεσματικές επιλογές για την αντιμετώπιση ποικίλων αισθητικών προβλημάτων που προκύπτουν κατά τη διάρκεια της γήρανσης.

Σε ποια μέρη του προσώπου εφαρμόζεται το υαλουρονικό οξύ;

Το υαλουρονικό οξύ μπορεί να εφαρμοστεί σε διάφορα μέρη του προσώπου είτε για τη λείανση των ρυτίδων είτε για την αναπλήρωση του χαμένου όγκου. Τα μέρη αυτά περιλαμβάνουν:

 • Ρινοπαρειακές αύλακες
 • Γραμμές που σχηματίζονται στις γωνίες του στόματος (marionette lines)
 • Ζυγωματικά
 • Πηγούνι
 • Μύτη για τον αισθητικό ανασχηματισμό της
 • Χείλη για αύξηση του όγκου ή τονισμό του περιγράμματος
 • «Ρυτίδες του καπνιστή» (περιοχή γύρω από τα χείλη)
 • Περίγραμμα προσώπου
 • Μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια
 • Μεσόφρυο

Το υαλουρονικό οξύ χρησιμοποιείται επίσης για το ‘γέμισμα’ ουλών στο πρόσωπο που έχουν προκληθεί από ακμή ή κάποιο τραύμα.

Υαλουρονικό Οξύ: Τι είναι και ποια είναι η δράση του;

Το υαλουρονικό οξύ είναι μία ουσία που ονομάζεται γλυκοζαμινογλυκάνη και αποτελεί φυσικό συστατικό του σώματος (μάτια δέρμα, αρθρικοί χόνδροι, κ.α.). Τα τελευταία χρόνια η ουσία αυτή παράγεται εργαστηριακά για αισθητικούς και ιατρικούς σκοπούς.
Το υαλουρονικό οξύ εφαρμόζεται μέσω ένεσης κάτω από την επιδερμίδα με αποτέλεσμα να απαλύνει ή να εξαφανίζει πλήρως τις ρυτίδες που έχουν σχηματιστεί στο πρόσωπο. Η θεραπεία με υαλουρονικό οξύ προσφέρει επίσης περισσότερη σφριγηλότητα και μεγαλύτερο όγκο σε περιοχές όπως είναι τα ζυγωματικά και τα χείλη προσδίδοντας μία πιο νεανική όψη στο θεραπευόμενο.

Υαλουρονικό Οξύ – Ποια είναι η κατάλληλη ηλικία;

Ανάλογα με την κατάσταση και την ποιότητα του δέρματος ορίζεται και η κατάλληλη ηλικία όπου μπορεί να εφαρμοστεί το υαλουρονικό οξύ. Αυτό σημαίνει ότι κάποια άτομα που έχουν κληρονομική προδιάθεση ή εμφανίζουν ρυτίδες πρόωρα μπορούν να υποβληθούν στη θεραπεία σχετικά πιο νωρίς.

Επίσης, το υαλουρονικό οξύ μπορεί να εφαρμοστεί σε νεαρή ηλικία σε περιπτώσεις όπου υπάρχουν ουλές στο πρόσωπο ή αισθητικές ατέλειες στη μύτη και τα χείλη.

Υαλουρονικό Οξύ – Διαδικασία & Διάρκεια Αποτελέσματος

Η διαδικασία της θεραπείας με υαλουρονικό οξύ πραγματοποιείται στο χώρο του ιατρείου και γίνεται κατόπιν τοπικής αναισθησίας με την εφαρμογή ειδικής κρέμας ή διαλύματος ξυλοκαΐνης. Το υλικό εγχύεται υποδόρια με τη χρήση πολύ λεπτής βελόνης ή ειδικής κάνουλας (μικρός καθετήρας).
Ο χρόνος για την ολοκλήρωση της θεραπείας δεν ξεπερνά τα 30 λεπτά και ο θεραπευόμενος επιστρέφει άμεσα στις καθημερινές δραστηριότητές του. Για το 24ωρο που θα ακολουθήσει συστήνεται να μην υπάρξει κάποιου είδους σωματική άσκηση ενώ πρέπει να αποφεύγεται η κατανάλωση αλκοόλ.

Τα αποτελέσματα της θεραπείας με υαλουρονικό οξύ είναι άμεσα ορατά και η διάρκειά τους κυμαίνεται από 9 έως 18 μήνες. Η διάρκεια του αποτελέσματος εξαρτάται από το σημείο όπου εφαρμόστηκε το υλικό, την ποσότητα και ποιότητά του, καθώς και από τους ρυθμούς με τους οποίους το μεταβολίζει κάθε οργανισμός.

ΕπικοινωνίαΕπικοινωνία

ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ
ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ